2006

2006-compleet overzicht van alle schoolkids

Leerlingen basisschool

Brian Chege
Brian is gestart in 2003. Hij zit nu in de 5e klas. Hij is de zoon van een alleenstaande moeder met twee kinderen.

Victoria Juma
Victoria neemt sinds 2003 deel aan het Schoolkids Project. Zij zit nu in de vierde klas. Zij is het tweede kind uit een gezin met vijf kinderen. Haar moeder probeert in het levensonderhoud te voorzien als groenteverkoopster.

Mary Njeri 
Mary is in 2001 naar school gegaan. Door conflicten in het gezin wordt haar studie nogal eens onderbroken. Haar zusje is ernstig ziek. De stichting heeft haar ziekenhuiskosten betaald.

Mary Wambui
Zij zit in de vijfde klas. Haar moeder verkoopt breiwerk in de stad. Hierdoor kan zij in een klein levensonderhoud voorzien en kunnen de andere drie kinderen ook naar school.

Brenda Osoo
Brenda zit sinds 2003 in het project. De moeder van Brenda koopt kleding en breiwerk van het Imani trainings centrum op krediet en verkoopt deze met winst, waarmee ze in het onderhoud van haar zes kinderen kan voorzien.

Quintor Obwango
Quintor zit in de vierde klas. Zij woont bij haar grootmoeder. Haar ouders zijn gescheiden toen ze één jaar oud was. Quintor is nu 10 jaar oud.

George Ochieng
George zit in de vijfde klas. Hij woont samen met zijn vader en grootmoeder, nadat zijn moeder een paar jaar geleden is overleden. Het gezin bestaat uit elf personen. Het is voor het gezin een groot probleem om de dagelijkse voeding bij elkaar te krijgen. We overwegen om George naar een kostschool te sturen.

Anne Wambui
Anne zit in de vijfde klas. Zij is een hardwerkende leerling. Haar moeder produceert kleding in Nairobi en krijgt een lening via het microfinancierings-programma.

Leerlingen middelbare school

Wycliff Oyamo
Wycliff is een wees die bij zijn grootmoeder woont. Hij komt uit een gezin van vier kinderen. Hij heeft dit jaar zijn middelbare school afgerond met een bovengemiddelde score.

David Mwangi
David zit in de derde klas van de middelbare school. Zijn ouders hebben geen werk en moeten zorgen voor vier kinderen.

Grace Wangui
Grace zit in de tweede klas van de middelbare school. Haar vader is overleden.

Consolata Wanjiru Nganga
Wanjiru zit in de derde klas van de middelbare school. Haar ouders zijn werkloos en moeten voor vijf kinderen zorgen.

Hoger beroeps en universitair onderwijs

Teresia Mwikali
Teresia zit al sinds 1992 in het project en volgt nu een cursus in Business Management en Human Resources. Haar moeder maakt dakpannen en heeft een maandinkomen van ca. € 50,–, waar-mee ze voor haar vier kinderen moet zorgen.

Tony Onyando
De ouders van Tony zijn overleden. Hij volgt nu de studie Air-Craft Engineering (vliegtuigonderhoud).
Steve Maina en Beth Wanjiru
Steve en Beth zijn broer en zus. Ze zitten beide sinds 1992 in het project. Steve volgt nu een studie voor mechanicien. Beth volgt een studie in marketing. Het overlijden van hun moeder twee jaar geleden valt hen nog steeds erg zwaar.

Mary Wambui
Mary zit al sinds 1992 in het project en volgt op dit moment de opleiding Business Administration, welke zij in 2006 zal afsluiten. Mary wordt door haar tante verzorgd na het overlijden van haar moeder enkele jaren geleden. Haar tante stond voor de zware taak om voor Mary en haar 6 broers en zussen te zorgen naast haar eigen 5 kinderen.

Lucia Njeri
Lucia zal haar studie als maatschappelijk werkster eind 2006 afsluiten. Zij heeft zich gestaag door haar studie heen geslagen, ondanks alle moeilijkheden die zij in haar leven is tegengekomen. Ook zij zit sinds 1992 in het project.

Raphael Juma
Raphael is in 2005 afgestudeerd aan de universiteit en volgt nu een studie accountancy. Raphael is actief in de sloppenwijk Korogocho.

Nieuwe leerlingen in 2006

Paul Opana
Paul Opana is 15 jaar oud en zit in de eerste klas van de middelbare school.

Hellen Wambui
Zij zit ook in de eerste klas van de middelbare school. Hellen woont in het Wajibu Wetu kindertehuis. Haar moeder wordt ook opgevangen in het tehuis en heeft een baantje als verzorgster gekregen.

Daniel Munyua
Daniel is een wees sinds zijn moeder in 2003 overleed. Hij woont nu ook in het Wajibu Wetu kindertehuis.

George Ogolla
George zit in de vierde klas van de middelbare school. Hij komt uit een gezin met zeven kinderen. Zijn vader is invalide. Zijn moeder heeft de zorg van het kostwinnerschap. Zij heeft geen geld om de kinderen naar school te sturen. George is lang niet naar school gegaan en dit verklaart waarom hij als 20 jarige nog op de middelbare school zit.

Kate Akinyi
Kate is een jong meisje en zit op de kleuterschool. Zie foto rechtsonder. Haar vader is een alcoholist en haar moeder zit zonder werk.

Kelly Francis
Kelly zit in de eerste klas van de lagere school. Haar moeder werkt overdag als kok en verkoopt ‘s avonds groente langs de weg. Het gezin moet met een inkomen van € 30,– per maand zien te overleven.

Brian Juma
Brian zit in klas 5 van de lagere school. Zijn moeder verkoopt groente en fruit en probeert daarmee haar gezin in leven te houden.