2004

Schoolkidsproject

In 2004 namen twee kinderen na hun schoolperiode afscheid van het schoolkidsproject. Vier nieuwe kinderen traden toe. Per eind december nemen nu in totaal 19 kinderen deel aan het project. De stichting heeft het streven gemiddeld 25 kinderen per jaar te ondersteunen. In 2004 zijn al 4 nieuwe kinderen voor 2005 geworven. In 2005 zullen nog 5 nieuwe kinderen worden geworven.

Imani 

In mei 2004 is een benefiet georganiseerd onder de naam Imani Gala. Met het doel geld in te zamelen om het budget tekort dat voor Imani in 2004 dreigde te ontstaan te dekken. Het Imani Gala werd georganiseerd met ondersteuning van Mundial Productions, ICS, Terre des Hommes en vele anderen.

Het gala bracht iets meer dan 45.000 Euro op die in zijn geheel naar Imani zijn overgemaakt. 13.747 via Stichting Parkingboys ,26.300 Euro via ICS ( Via ICS kwamen de entree gelden binnen) en 5000 via Mundial Productions. De onkosten van het gala, 14.194 Euro kwamen voor rekening van Stichting Parkingboys.

In 2004 is het project Imani tweemaal bezocht. Tijdens en vooraf aan deze bezoeken zijn er gesprekken geweest met ICS en Terre des Hommes,de twee grote donoren van Imani. Met hen is gesproken over de toekomst van Imani. Afgesproken is dat Imani met ondersteuning van Stichting Parkingboys een vijf jaren plan voor Imani ontwikkeld.
Naast de financiële bijdrage om het budgettekort in 2004 te dekken ontving Imani in 2004 donaties voor een totaal bedrag van EUR 8.100,-
Verder ondersteunde de Stichting het kindertehuis met adviezen, o.a. op het gebied van donorrelaties en adopties.

Diversen

Minister van Ardenne geinspireerd door Faith Wanjiru (26-06-2004)
In september 2004 bezocht Minister van Ardenne Imani, nadat ze vooraf in een interview al laat weten geïnspireerd te worden door mensen als Faith Wanjiru: “Ik ken een vrouw in Nairobi, Kenia, ze heet Faith en is modeontwerpster. Faith zet zich in voor kinderen uit de sloppenwijken in Nairobi: driehonderd kinderen vangt ze op in een huis. Dat raakt me geweldig.”

BNN documentaire over Nairobi, gemaakt met de ondersteuning van Stichting Parkingboys
wint de Dick Scherpenzeel Prijs. In maart 2003 werd door BNN een documentaire over Nairobi gemaakt, waaraan de Stichting haar medewerking verleende. Deze documentaire werd op 2 juli 2003 uitgezonden. En heeft in 2004 de Dick Scherpenzeelprijs gewonnen. De Dick Scherpenzeel Stichting reikt jaarlijks een persprijs uit voor geschreven publicaties, radio- of televisieproducties, een fotoprijs voor journalistieke fotoproducties en een studentenprijs. Het gaat hier om producties die inzicht geven in ontwikkelingsprocessen in niet-westerse landen of die betrekking hebben op Noord-Zuid-verhoudingen in bredere zin.